Whocopied.me protects this content

Uddannelse for ordblinde

Flere tusinde ordblinde risikerer ikke at kunne komme ind på sin drømme uddannelse,
b.la. pga. at man ikke har været igennem en eksamen eller man aldrig har bestået folkeskolen.

I den nye reform for erhvervsskolerne gør det det endnu svære for ordblinde, som har svært ved at læse og forstå tekst, til at komme ind på en ungdomsuddannelse.
Hvis man vil have en uddannelse indenfor it, Murer, Sosu eller VVS skal man mindst have 02 i dansk og matematik for at kunne blive optaget på  enerhvervsskole.

Dette gør det utroligt svært for mange ordblinde at komme i gennem til en ungdomsuddannelse.

Har uddannelsen taget dig til side og lavet test på dig, hvilket medfører at du er blevet tildelt ordblindhed ved uddannelsen.
Som bekendt er der mange følelser ind over når man bliver tildelt ordblindhed, man kan have svært ved at forstå det, eller får et nederlag pga. man nu er ordblind. Uddannelsesstedet støtter dig på bedst mulige måde så du kan gennemføre uddannelsen.

Usikre læsere og/eller skrivere har ægte risiko for at droppe ud af uddannelse pga. for lidt støtte fra uddannelsesstedet. Men flere og flere uddannelsessteder opdager hurtigt hvis nogle er ordblinde.
På uddannelsen finder de så mange hjælpemidler til dig som muligt, hvilke kan være it-rygsæk som uddannelsesstedet tilbyder dig gratis.

rigtig uddannelse

Har du aldrig haft undervisning i ordblinde-programmer som Cd-ord, viseOrd eller noget helt andet, så vil Ordklar helt klart anbefale dig at tage imod tilbuddet og modtage undervisning. Det er gratis hele vejen. Det er utroligt vigtigt for dig at du bruger en eller to timer på at lære at prøve det af, end den lærer som vil bruge tid på dig så du får det så tæt under huden som muligt.

Selvom du er ordblind og du har hjælpemidler til at hjælpe dig videre, så kan du altså godt komme op på samme niveau som de andre. Det kan også være at hjælpemidler bringer dig hurtigt videre med at læse eller forstå noget tekst. Måske kan det være din nabo i klassen som hjælper.

Hvordan tilbyder uddannelsessteder dette til dig hurtigt?

Den bedste måde at klare netop denne her sag på er at tage testen på VUC, den gælder som sagt i 2 år og der efter skal du forny den. Det kan være din uddannelses vejleder som søger for it-rygsæk til dig. 

Du skal være klar over at den skal gives tilbage når du er stoppet på uddannelsen, ellers vil du modtage en bøde fra firmaet eller skolen og hvis man ikke betaler bøden og lader som ingen ting vil sagen gå videre til SKAT, og så vil de tage pengene den vej.

Find en uddannelse her

Hvordan at være ordblind - Foredrag

Hvorfor har jeg ikke den rigtig uddannelse? (og hvad skal du gøre ved det)

Bemærk: Du tilmelder dig Ordklars nyhedsbrev.


Foredrag - Hvordan er det at være ordblind?

Nyheder